sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Hankintoja ja huoltoa

Eilen piti käydä Tampereella vähän asioilla. Kalevan Prismassa kävin ostoksilla ja voin sanoa, että olis varmaan aika kova kynnys kävellä hyllyjen ohi jos tuo olis oma lähikauppa. No kalliiksihan se tuli nytkin ja mukaan tarttui tämmöset saappaat.


Nämähän on siis La Sportivan Spantikit. Täälläpä näytti olevan kohtuu puolueeton mielipide kengistä coldthistle blog. Edellisissä kengissä paleli aina varpaat , mutta näissä toivottavasti ei enää.Testailin pihalla pihahommissa kun tätä pakkastakin tuntuu olevan(-24) ja hyvältä kyllä tuntuvat. Testailin kaupassa muutamaa mallia ja halvalla olis saanu Milletin alpinist gtx popot, mutta ne ei kyllä oikein passanneet meikän jalkaan. Kun otin riittävän suuren koon(jalan pituus) niin nauhoilla ei enää saanu jalkaa kiristettyä paikalleen. Aika jännä kyllä, että lesteissä on noin suuria eroja. Mutta hyvähän se on niin on ainaki jokaiselle jotain.

Isothan nämä on kun mitkäki edellisiin verrattuna, mutta se taitaa olla vähän totuttelu kysymys. Konkreettisesti olivat siis sen verran vanhoja isommat, että meitsin M10 raudat ei enää sopineet näihin. No onneksi vanhat kunnon CAMP IceRunnerit löyty kaapista ja sopivat kenkiin. Häätyy varmaan hommata se pidempi välikappale nuihin M10hin, taikka vaikka jos nuo vanhatki kerran perus jäämätöllä toimii niin kattoopa sitte mitä jaksaa ostella. Kiipeää tiukemmat mikstat sitte nuilla viileämmillä kengillä.

No sitte huoltohommia. Viime vuoden Koronreissulle terottelin uudet terät hakkuihin( http://selkamaasta.blogspot.com/2011/02/kamahuoltoa.html ), mutta niiden profiili olikin käytännössä ihan persiistä. Nyt otin terät uuteen käsittelyyn ja loivensin "otsaa" ihan kovalla kädellä eli nauhahiomakoneella. Tässäpä vertailukuva terän profiilista. Alla se viimevuonna vähän muokattu profiili ja yllä nykynen. Kyseessä siis sama yksilö.


Saas nähdä tuliko tuota nyt hiottua tarpeeksi. Tuo alempi profiili teki kovemmalla jäällä semmosen kivan tempun, että pomppas kun jousi takaisin jäästä. Ei hyvä siis. Toivotaan toivotaan, että tämä uus profiili olis parempi. Loppuviikosta pääsis testaamaan oikeille jäille niin häätyypä sitte raportoida asiasta...

Ei kommentteja: