torstai 9. helmikuuta 2012

Seppis part3 - kamatestiä ja happohoitoa


Käytiinpäs Seppiksellä aikasta rapsakassa kelissä. Ennuste oli 15 asteen pintaan pakkasta. No aluksi olikin vain 16,5, mutta lähteissä oliki sitte jo 23. Jää oli aivan betonia tietysti viimeviikon pakkaset huomioon ottaen ei kait yllätys pitänyt ollakaan. Tämähän tarkotti vain sitä että oli ihan huippu kelit testata kamppeita. Edellisessä postauksessa olikin nuista uusista muuttujista, mitä puuhastelin viimeviikolla, eli ostin uudet kengät ja terotin hakkuihin aivan uuden teräkulman. Lisäksi ostin pari viikkoa sitten uuden softshell takin Prisman alelaarista ja sehän oli myös laitettava tositestiin.

Alotetaan nyt vaikka niistä Spantik kengistä ja vanhoista kunnon CAMP IceRunner raudoista. Koko laji tuntui ihan väärältä, kun varpaat oli lämpimät. No lisäksi tuli sellanen bonus, että kengät tukevat nilkkaa niin hyvin, ettei pohkeet hapota ollenkaan. Raudat terottelin työpaikalla taas nauhahiomakoneella ja sitte vähä viilalla viimeistelyä. Oli kyllä hyvin onnistunu setti vaikka itse sanonkin :) Aika brutaalia touhua näillä vehkeillä kyllä tuo kiipeily. Tuntuma on kenkien paksuudesta johtuen aika heikko tai no ainaki vaatii totuttelua, mutta perus jäälinjoilla tuntuu tosi hyvältä yhdistelmältä. Sen kun potkit raudat kiinni sielusi kyllyydestä ja kengän painosta johtuen potkuun ei paljon voimaa tarvii. Antaa vaan jalan heilahtaa ja ei kun ylöspäin. Olen siis tosi tyytyväinen hankintaan. Voin kyllä suositella.

Seuraavaksi hakut. Viimeviikolla muutin teräkulmaa ihan urakalla ja toivoin, että sillä olis vaikutusta. No olihan sillä. Nyt ne hakut toimi ihan täydellisesti. Kylläpä voi "pienellä" vaivalla saada kelvottomista teristä hyvät. Tässäpä siis vinkkiä kaikille Simond Anaconda Cup hakkujen omistajille. Tällä teräkulmalla pelittää.



Sitte vaatetus asiaa. Mulla oli nyt päällä kaks lämpökerraston paitaa, paksut lämpökerraston housut ja näiden päälle nuo soft shellit. Muuten kyllä homma toimi ihan hyvin, mutta olis saanu olla vähän enempi alla vaatetta. Varmaan yks lämpökerrasto ja siihen päälle fleece ja sitte soft shell olis ollu oikea ratkaisu. Tai sitte olis pitäny vaan laittaa kolmas lämpökerrasto. Mutta niin alelaarin takki pelitti kyllä tosi hyvin. Hieman helma nousi kiipeilytouhussa, mutta ei se nyt ainakaan näissä olosuhteissa haitannut.

Kiipeily oli siis nautinnollista kovasta pakkasesta huolimatta ja kuntokin ilmeisesti käy pikkuhiljaa palautuun. Nyt pystyi tekemään pari yk suoritusta putkeen, kun viimeksi taistelin yhden nousun kanssa. Hapottaahan se vieläkin ihan mukavasti, mutta eiköhän se siitä, kun saa vähän lisää luottoa vehkeisiin. Tässä olis nyt neljä viikkoa aikaa reenailla ennen talvireissua joten eiköhän siinä nyt jotaki saa aikaan kuntopuolella. Kuvista voi ihmetellä Seppiksen jäätilannetta. Sitä on paljon...

Petrus vääntää, Esko varmistaa



Oikean laidan putouskin on aika läskissä kunnossa.


Ei kommentteja: