lauantai 10. tammikuuta 2015

Jääkauden aloittelua

Kelit on olleet tänä talvena vähän niin ja näin, joten jäitä on saatu odotella. Sillä välin olen turvautunu huukkailu hommiin ja vanerin kauhomiseen. Tilailin tuolta Krukonogilta kilkkeitä marraskuun puolella ja nyt oon vihdoin päässyt vähän niitä testailemaan.

Tilasin Ergo hakkuihin parit terät. Toiset agressiivisella mixded teräkulmalla ja toiset uudella jääprofiililla. Mixdedteriä testailin tuossa Joulun aikoihin draikkahommissa ja ohan ne kyllä pätevän oloset pelit. Pienillä otteilla eron huomaa. Nämä terät on huomattavasti tarkemman oloset pienillä otteilla kuin alkuperäiset Petzlin terät. Sen vähän mitä jäätä näillä kiipesin totesin, että onhan se mahdollista, mutta ei miellyttävää. Teräkulma on niin jyrkkä, että jäähän lyöminen onnistuu hyvin vain jonkun muodon päälle. No kaikkeahan ei tietenkään voi saada.

Jääteriä pääsin testaamaan vasta eilen kun sain kauden ekan jääliidin nautiskeltua tuolla Seppiksellä. Pakkasta on pidellyt jonkin aikaa ja nyt oli pari päivää nollan tietämillä, joten jää oli mukavan pehmeää ja helppoa kiivetä. Jääterät näyttivät myös kyntensä ja pesivät helposti Petzlin omat versiot. Näillä lyöminen oli helppoa ja toimivat varmasti myös kovemmalla jäällä.

Olipas muuten jääkiipeily kivaa pitkästä aikaa. Homma sujui ihan kohtuudella mitä nyt perinteisesti kauden eka liidi oli hidas kuin mikä. No seuraavalla kerralla sitten panostetaan nopeuteen. Kaivelin hieman kilkkeitä ja huomasin, että mulla on kaheksan kärkipiikkiä M10 rautoihin ja niiden rungot alkaa näyttää siltä, että niillä ei montaa kautta enää mennä. No päätin heittää vanhat kuluneet terät suosiolla roskiin ja vaihtaa uudet tilalle. Nyt on sitten vielä neljä tuliterää piikkiä odottamassa jääkiipeily reissua, jolloin ne voi heittää tuplana ja nautiskella vielä helpommasta kiipeilystä. 

Eipä tässä ihmeempiä. Toivottavasti pakkasia pitelee, niin päästään piakkoin uudestaan ulkoilemaan.


 Antti jumppailee heikoilla jäillä ja herkällä kivellä.



 Antti ja kivihuukkailua



 Olihan nuo jo kärkipiikit vaihdon rajalla

 


 Jääterä toimi kyllä paremmin kun Petzlin orkkis. No onhan tuo Petzl kyllä päässy jo tylsistyynkin.

 


 Kauden eka liidi. Tästä se taas lähtee. Onhan hienoa hommaa.



 Pate jummpailee kakkosena



 Jani suorittaa herkkiä liikkeitä yläköydessä






4 kommenttia:

pasi kirjoitti...

Moro
Joutuuko maksamaan jotain tulleja ja alveja kun tilaa tuolta Krukonogista?

Juuso kirjoitti...

Joutupa hyvinnii. Kannattaa siis kerätä jonkinlainen porukka tilaamaan kampesta. Eli alv 24% ja sitten tulli jotain 4%. Äkkiä halvempaa ottaa junaliput Pietariin ja käydä katsomassa kyldyyriä siinä samalla ;)

Sori kun kesti.

AnttiT kirjoitti...

Oliko tilauksesi arvo yli 150€? Käsittääkseni alle sen arvoiset olis ilman ALV:tä.
Aattelin itekin tilata krukonogista..

Juuso kirjoitti...

Kyllähän tuo paukkui aika reilusti yli. Olisko noin suuri raja. Jotennii muistelen, että tulliin jää kaikki yli 25€ tai jotain semmosta. No lukee tullin sivuilta niin tuloo tarkat summat selville.