maanantai 25. maaliskuuta 2013

Visiiri


Paavalinvuoressa ämpyiltyäni silmän mustaksi sain kotoa noottia, että kypärään vois asentaa jonku silmäsuojan. Eihän tuo ainakaan jääkiipeilyssä huono ajatus ole, joten tuumasta toimeen. Petzlillä on hyvän näkönen visiiri ja rahamiehen ratkasu olis nyt tietenki ollu ostaa kypärä visiiri setti. Mulla kun nyt kuitenki sattuu olemaan tuo Grivelin kypärä ja olen siitä tykänny niin päätin sitten tehdä itse.

Setti oli nyt ekaa kertaa kunnolla testissä tuolla Norjassa ja hyvin kyllä toimii. Ainaki näissä uusissa visiireissä on niin hyvä huurtumisenestokäsittely, ettei sitä hönkimällä huuruun saa. Ainut näkyväisyyttä haitannut seikka oli vesipisaroiden jäätyminen visiiriin. Nekin oli tosin aika helppo pyyhkiä pois, joten ainaki tähän asti systeemi on toiminut hyvin.

Osat:
- Petzlin visiiri Vizion kilkkeineen telemark pyreneesiltä n 35€ ilman postikuluja.
- Kypärä johon voi porata pienet reiät ohimoille.

Ensin kannattaa mallata, että visiiri mahtuu kunnolla aukeamaan ja sitten merkata reiän paikka. Tein ensin toisen puolen ja sitten mallasin toisen puolen suurinpiirtein samalle kohtaa, niin että mekanismi toimi hyvin.



2 kommenttia:

JukkaSakari kirjoitti...

Jeah!

Juuso kirjoitti...

Kiitosta vaan Jukka psyykkauksesta. Tässä on näköjään jo niin markkinointimiesten ajatuksiin jämähtäny, ettei tajua ees alkaa tuommosia ite kokeileen. Tuohan oli vielä tosi helppo viritys. Visiiri lähtee kahella ruuvilla irti kesäksi...