sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Jään louhintaa


Tämä perheenisän urheilutoiminta on kyllä todella heikkoa. Lenssua puskee joka välissä. Tässä ny varmaan viikon onnistuin olemaan terveenä. Siis sillä lailla, että nenää piti niistää, mutta muutoin ei oireita ollu. Neljä reeniä sain tehtyä ja sitte alkoki seuraava lenssu painaa päälle. Joo joo ja vitamiineja on kyllä vedetty.

No joka tapauksessa perjantaiaamulla olo oli vielä ihan kohtuu hyvä ja ajattelin että käydään nyt ainaski varmistelemassa Jania, kun kerran tuli luvattua lähteä. Päräytettiin Pönikseen ja olo oli ihan ok. Mitä nyt nenää sai tursata. Keli oli muuten hiukan eri kuin viikkoa aiemmin Antin kans. Nyt pakkasta oli jotain 2 astetta ja räntä/lumi sekoitusta tuli hieman taivaalta.

Jani sai luvan liidata ekan linjan ja päätyi siihen samaan ränniin, mikä Antin kans liidattiin viimeksi. Son muuten hauska ränni. Hyvin jäätä ja sopii vaikka ekaksi jääliidiksi helppoutensa ansiosta. Ränni tuntui niin helpolta, että erehdyin luulemaan olevani kunnossa ja päädyin kokeilemaan mixtarojektia. No projekti palautti sitten hienosti maan pinnalle. Alun herkkiksellä hyydyin niin pahasti, että lukotukset jäi tekemättä. No pikaisen tilannearvion jälkeen päädyin takaisin jäälle.

Aikaisempina vuosina oikean puolen seinämän jäälinjat ovat olleet kunnon paksuja jäälinjoja. No tänä vuonna näyttää näiden jokaisen alussa olevan joko thin tai kallio kruksi. Alkuun lämppäröidessä boulderoin yhden jäälinjan alun thin osuutta sen verran, että totesin sen aivan mentävissä olevaksi. Sitähän se oli sitten lähdettävä testaamaan kun rojekti ei kerran ollut menossa. Alku meni ihan hyvin ja sainki hiiviskelyn päätteeksi ekan 10 senttisen ruuvin melkein pohjaan asti eli jäätä oli noin kaheksan senttiä ;) No sen jälkeen jäätä olikin sitten ihan tarpeeksi, eikä kiipeily tuottanut ongelmia. Hauska ja oikein nautinnollinen linja. Voin suositella! Vielä kun nämä olis tupla pituisia niin olishan se tieten liikaa pyydetty...


Jani rännittää. Jääkiipeilyä parhaimmillaan -2 ja solidia jäätä.



Elina kakkostelee.



Mie ottamassa pataan rojektilta.



Ei menny joo.

  


Oikean laidan jäälinjat alkaa vieläkin vähän nihkeemmin ku viime kaudella. Uutta jäätä tulossa, joten parin viikon päästä pääsee taas helpommin.

 


Pitihän se kokeilla. Olihan muuten hieno setti. Alku ohutta ja loppu tosi läskiä ja solidia.

  


Jani paksulla mutta lyhyellä putouksella.



4 kommenttia:

AnttiT kirjoitti...

Tuli mieleen noista vitamiineista. Sairastelin kahden viikon välein ja koitin "urheilla" siinä välissä. Yritin parantaa tilannetta vitamiineilla kuten mivitotal plussalla. Ei auttanut. Nyt otan vain D-vitamiinia joka päivä ja ehkä kerran viikkoon perus monivitamiinitabun. Enkä ole sairastellut! Lisäksi omena päivässä pitää lääkärin loitolla...

Juuso kirjoitti...

Joo molen miettiny nuita vitamiinihommia useaan otteeseen. On se vaan vaikeaa saada tietoa asiasta. Eikä lääketieteessä taida oikein olla selvillä vitamiinien vaikutus lentsujen kestoon.

No mie otin viimevuonna 20µg D-vihamiinia päivässä ja lisäksi multitabsia. Ei tuntunu vaikuttavan oikein mihinkään. Tänä syksynä/talvena olen nyt ottanu sitte 50µg D:tä ja multitabsia ja jaksaminen on ollu ainaki paremmalla tasolla, eikä semmosia kaamosajan oireita ole esiintyny.

Tiedä häntä onko muuten vaan vuodesta hommat kiinni vai pitäisköhän lisätä vieläki tuota D annostusta.

PS. Kävi tuossa huvittaan nää omat räpistelyt kun lueskelin Sakun, Tapsan ja kump toiminnasta. Meillä täällä nää mittasuhteet on vähän eri luokkaa kui maailmalla :) No näillä mennään mitkä on jaettu.

Unknown kirjoitti...

Missä muuten sijaitsee tämä Pönis?

Juuso kirjoitti...

Olavi: Enpä ala tähän nyt avaamaan koordinaatteja, mutta lähe mukaan joku kerta jos haluat kiikuille.