torstai 14. heinäkuuta 2011

Pulttibois

Jaaha tulipas taas ensinousu taskuun. Reitille nimeksi "Pulttibois" ja vaikeus jotain 5c/6a joku toistaja saa kertoa oikean greidin. Tämä oli nyt se viikko sitten pulttaamani linja. Hauska linja siinä mielessä, että se tarjoaa halkeamakiipeilyä, släbiä, hyllylle rynyttämistä ja greidilleen kohtuu napakan feissikruksin. Varsin monipuolinen linja siis tuohon mittaan nähden. Korkeutta kertyy ehkä jotain vajaa 20m.

Pultit tuntui muuten olevan ihan hyvin, mutta perskele kun tuli laitettua ankkuri vajaan puolimetriä liian alas. Nyt sen saa pitempi mies klipattua niin alhaalta, että viimenen vaakahalkeamalle nousu jää tekemättä jos oikein kurkottelee. Saa nähä alkaako ottaan niin paljo päähän että pitää käydä laittaan uus ankkuri vähän ylemmäs. Juha teki toistonousun heti perään tai no jaa voikohan sitä niin sanoa, kun mies pannutti puolivälin hyllyltä lähtevästä suht tiukasta kruksista varmaan kolme kertaa. Noo kiipeää sitte ens kerralla puhtaasti nii ei tartte arpoa.

Viereistä lyhyempää reittiä, johon viimeksi laitoin annkurit, testattiin yläköydellä. Tai no ensin se piti tietennii putsata jäkälistä ja irtofleikeistä joita tuntui alaosastossa olevan ihan omiksi tarpeiksi. Onneksi tuli otettua sorkkarauta mukaan. Mutta hei tulipas sairaan siisti linja. Alku on meikälle just just mahdollinen pienillä krimpeillä runtattava släbi. Tää on siis aika sormekasta settiä. Tästä tullaan katon alle, jossa on aivan sairaan kokoset underit. Siinä vois muuten lepuutella vaikka päivän, mutta onneksi jalitsut on lähes olemattomat, joten ei siinä varmaan kauaa tuu viihittyä ;) Katto kierretään oikealta undereilla ja parilla kohtuu hyvällä käsiotteella. Väännetään parilla ihan maittavalla body tension muuvilla ruho katon päälle ja siinäpä onki sitte jo ketjut. Lyhyt reitti noin 15 muuvia, mutta aijai miten hienoja ne on. Just tämmöselle boulderoijan kestävyydellä varustetulle sopivan lyhkänen linja. Vaikeus on varmaan siinä 6c hujakoilla. No pultataas nyt ensin ja liidataan pois niin katotaan sitte.

Meitsi "Pulttibois" reitin ensinousulla. Tuosta hyllyltä on suht tsyykkistä lähteä suoraan yläosan kruksiin ;) Nii tuossa areten oikealla puolella olis kyllä aikasta komea linja. Kuka ottaa rojektiksi?


Ja tuuletukset ankkurilta. Onpas muuten hienot maisemat tuolta ylhäältä.

2 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Perjantaina säiden salliessa Ylä ankkuri niihin mun trädi pätkiin? PErjantaina vois kokeilla myös miten pulttibois nousee tältä kiikkujalta.

Juuso kirjoitti...

Nii ohan tuossa tuo pora ku ottaa vaan ja laittaa ankkurit. Mie laitan ne pultit siihen rojektiin siinä vieressä nyt ekaksi. Mutta meneehän siinä samalla parit ankkuritki tietennii. No katellaan millon sais aikaseksi.